Hapπ day!!!

2014.03.14. 15:01 tzsoltee

A tudomány egyik egyik leghíresebb számát mindenki látta már valahol, sőt talán még az is világos, hogy a kör kerülete és területe is kiszámolható vele. De hitted volna hogy a szivárvány, a DNS kettős spirál vagy épp az elektromágneses hullámok leírásánál is fontos tényezőt az egész világon megünneplik a mai napon?

A π nap Larry Shaw fizikusprofesszor fejéből pattant ki. Már 25. éve ünneplik meg minden március 14.-én a "legsokoldalúbb" irracionális számot. Ezen a napon rendszerint konferenciákkal, vetélkedőkkel és rendezvényekkel tisztelegnek a 3,14... előtt.  Az angolszász területeken ünneπ gyümölcsös  πtéket készítenek és fogyasztanak az ünnepelni vágyó kutatók és érdeklődők, míg hazánkban tradicionálisan π-naπ πknikkel emlékeznek meg Einstein születésnapjáról és a π-ről az ünneplők. 

   

A bejegyzés trackback címe:

https://vidamtudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr505860231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása